Det spesielle med å bli voksen er at man plutselig må passe på alt mulig selv liksom. Jeg er ikke særlig flink til det. Nå for eksempel så skal jeg på tur til Krakow, reiser på fredag. Den snille venninna som har ordna alt (og det er i grunn derfor det blir tur på meg, tørr ikke gjøre sånt noe sjøl), sa på fredag at jeg må ha med pass på jobb på tirsdag sånn at hun fikk skrevet ut billettene (jeg har betalt selv). Mot alle solemerker husket jeg det i dag av meg selv, før jeg fikk påminnings-sms av venninna. Men vet du, det som var så overraskende var at passet plutselig var blitt for gammelt! Helt ubrukelig med andre ord. Heldigvis fant jeg ut det i dag da, og ikke i køen på Rygge Fly 😉

– Hva da sier du? Gikk ut i 2010? Kan ikke brukes? Kan ikke dra på tur… osv osv så jeg for meg. Så kom jeg på at jeg hadde hørt om nødpass, og ringer politistasjonen. I Moss. For der hører jeg til. At det er tre ganger så langt dit som til Askim som var rett i nærheten når jeg var på jobb er helt uvesentlig. I allefall, tenkte det var lurt å ringe før jeg kjørte til Moss:

– Hei, jeg lurte på om dere har sånn pass-på-timen-for-surrehuer-service?
Ja det har vi, svarer firkantdamen, bare ta med deg billetten og legitimasjon og kom.
– Hm, nå er det sånn at jeg skal reise med Ryanair og jeg får ikke skrevet ut billetten uten passnummer.
Du må ha med billetten, sier firkantdamen igjen.
– Ja, jeg skjønner at det er sånn det bruker å være, men jeg får altså ikke ut billetten uten passnummer. Sier jeg.
Du må ha med billetten, sier firkantdamen.
– Kan jeg bruke det gamle passnummeret mitt da, til å få skrevet ut billetten?
Nei det kan du selvfølgelig ikke, for det er ikke gyldig lenger, forklarer firkantdamen. Du må ta med billetten og komme ned.
Hvordan skal jeg gjøre det da mener du?
– Det vet jeg ikke, men det er sånn reglene er, du må ha med billetten, firkantdamen holder på sitt.
– Jeg bor forresten i Våler, sier jeg uten å vite hvorfor jeg sier det, og ser samtidig at turen forsvinner, for uten pass= ingen billett, og ingen billett= inget nødpass.
Jeg setter deg over til Vansjø, sier firkantdamen.

Og jeg trekker pusten og spør om de har passpåtimenserviceforsurrehuersomskalpåferieogikkefårutbillettenutenpass
Bare å komme, det ordner vi, sa Vansjøpolitidamen, og ikke bare ordnet hun uten at jeg hadde med billett, sannelig fikk jeg ordentlig pass og, ikke bare et til engangsbruk. Så det blir tur til Krakow allikevel da. Slitsomt å være voksen.

I dag, tirsdag, kom passet i posten 😀 Tjoho 😛

 

Reklame