Magnus ER syk. Det første vi stussa på var at han GIKK på tur. Men følte at det kanskje var litt lite å komme til dyrlegen med. Og tenkte at han kan vel ha en dårlig dag han og. Men det gikk liksom ikke over. Litt redusert. Spiste mat og var med på tur, men ikke med kjempeappetitt, og ville ikke leke med en plagsom søster. Så jeg ringte dyrlegen, og fikk time til neste uke. Men så om kvelden kjenner jeg at han har så høy puls, og når vi teller så har han 140 slag i minuttet. Så ringer dyrlegen på nytt, og får time dagen etter. Og hun er enig at han virker litt nedstemt, og han har fremdeles den høye pulsen. Samt at han har gått ned 2 kg., er blek og dehydrert. Så det blir tatt en del blodprøver, og så blir han lagt på drypp og skal overnatte til neste dag.

Men neste dag er han ikke det minste bedre, fremdeles like høy puls. Det viser seg at han ikke produserer røde blodlegemer selv, uvisst av hvilken grunn. Bloddonor blir kalt inn og han får blodoverføring, og det har i allefall effekt så pulsen hans er mer i normalt gjenge. Det er jo ikke noe han blir frisk av, men han føler seg i allefall litt bedre, hjertet jobber mer normalt, og vi har litt mer tid mens vi venter på andre prøvesvar.

Jeg synes det er helt pyton. Helt pyton at han er syk, at vi ikke vet hva det er, at han ikke er her hjemme. Og er klar over at det kan være ganske alvorlig, typ alvorlig av verste sort. På mandag skal han ta biopsi fra beinmargen, for å sjekke om det er noe galt med den, og om det er kreft. Det er testa for mangel på B12 – noe som visstnok kan føre til feil på produksjon av røde blodlegemer. Og det skal testes for div. flåttbårene sykdommer. Og annet.

Rapportene fra dyrlegen sier at han etter forhold har det bra nå. Han spiser, og er en trivelig fyr det er lett å behandle, lett å håndtere og blid og kosete. Han ønsker jo mest av alt å sitte på fanget og få kos han 🙂

Jeg ser litt svart på det, klarer ikke la vær å tenke det aller verste, men håper håper håper at det er noe som kan behandles og vi har han i mange mange år til. Verdens fineste Magnus Olsen.

Reklame